2023职称英语理工类阅读理解必备基础练习题

雕龙文库 分享 时间: 收藏本文

2023职称英语理工类阅读理解必备基础练习题

  Treatment for Dengue Fever

  There is no vaccine to prevent dengue and no specific medicine to treat it, so the only defense is eradication of the mosquitoes that carry it and measures to protect people from mosquito bites.

  The small white animals with pink eyes are kept in a special isolated room so that they will not be exposed to any bacteria or germs that might infect them. They have been altered to be susceptible to human diseases.

  By infecting these humanized mice with strains of the dengue virus, investigators can study how the disease takes hold and what factors might cause the more serious and often deadly dengue hemorrhagic fever.

  Lab workers infect the mice artificially with the virus, keeping precise records of how much virus and what type of virus is used. But natural transmission of dengue by mosquitoes involves certain proteins the insects inject into the skin, something that Rico-Hesse says is missing when mice are artificially infected in the lab.

  Rico-Hesse and her colleagues are breeding mosquitoes in the laboratory to test various strains of the dengue virus transmitted to the mice by mosquitoes.

  Which statement is correct according to Paragraph 1

  B.Strong effect of certain medication can cure dengue fever.

  D.Scientists have invented a vaccine that can prevent dengue fever

  解析:问题问的是:根据第一段,正确的是哪一项?第一段中提到,没有疫苗和药物能预防或治愈登革热,只有消灭所有携带病毒的蚊子才能防止被感染。由此可见,C选项正确

  A.have red eyes.

  C.are put in the room with lots of mosquitoes.

  正确答案:D

  According to the report, the virus strains that cause the more severe dengue and hemorrhagic fever are actually

  B.from a special mosquito.

  D.killable with a specific genetic variant

  解析:问题问的是:能够导致更加严重的登革热和出血热的病毒株实际上是什么?第六段最后一句中提到这两种病毒株其实是属于同一种基因变异体。因此选A。容易引起混淆的是D选项,其中提到了特殊变异体,只是该选项的意思是说病毒可以被病毒的特殊变异体杀死,显然不对。注意killable,是kill 和able组成的合成词,意为可杀死的

  A.Lab workers inject into the mice the fever virus with a syringe .

  C.The artificial infection of virus has exactly the same effect as the natural one.

  正确答案:A

  What is the authors attitude to the future of the researchers work

  B.Pessimistic.

  D.Sarcastic

  解析:问题问的是:作者对该项研究的前景持何种态度?纵观全文,作者始终非常客观的叙述试验的细节及进展情况,包括最后对前景的展望都是引用研究人员的原话。因此,他的态度应该是客观的。C选项正确

  

  Treatment for Dengue Fever

  There is no vaccine to prevent dengue and no specific medicine to treat it, so the only defense is eradication of the mosquitoes that carry it and measures to protect people from mosquito bites.

  The small white animals with pink eyes are kept in a special isolated room so that they will not be exposed to any bacteria or germs that might infect them. They have been altered to be susceptible to human diseases.

  By infecting these humanized mice with strains of the dengue virus, investigators can study how the disease takes hold and what factors might cause the more serious and often deadly dengue hemorrhagic fever.

  Lab workers infect the mice artificially with the virus, keeping precise records of how much virus and what type of virus is used. But natural transmission of dengue by mosquitoes involves certain proteins the insects inject into the skin, something that Rico-Hesse says is missing when mice are artificially infected in the lab.

  Rico-Hesse and her colleagues are breeding mosquitoes in the laboratory to test various strains of the dengue virus transmitted to the mice by mosquitoes.

  Which statement is correct according to Paragraph 1

  B.Strong effect of certain medication can cure dengue fever.

  D.Scientists have invented a vaccine that can prevent dengue fever

  解析:问题问的是:根据第一段,正确的是哪一项?第一段中提到,没有疫苗和药物能预防或治愈登革热,只有消灭所有携带病毒的蚊子才能防止被感染。由此可见,C选项正确

  A.have red eyes.

  C.are put in the room with lots of mosquitoes.

  正确答案:D

  According to the report, the virus strains that cause the more severe dengue and hemorrhagic fever are actually

  B.from a special mosquito.

  D.killable with a specific genetic variant

  解析:问题问的是:能够导致更加严重的登革热和出血热的病毒株实际上是什么?第六段最后一句中提到这两种病毒株其实是属于同一种基因变异体。因此选A。容易引起混淆的是D选项,其中提到了特殊变异体,只是该选项的意思是说病毒可以被病毒的特殊变异体杀死,显然不对。注意killable,是kill 和able组成的合成词,意为可杀死的

  A.Lab workers inject into the mice the fever virus with a syringe .

  C.The artificial infection of virus has exactly the same effect as the natural one.

  正确答案:A

  What is the authors attitude to the future of the researchers work

  B.Pessimistic.

  D.Sarcastic

  解析:问题问的是:作者对该项研究的前景持何种态度?纵观全文,作者始终非常客观的叙述试验的细节及进展情况,包括最后对前景的展望都是引用研究人员的原话。因此,他的态度应该是客观的。C选项正确

  

信息流广告 周易 易经 代理招生 二手车 网络营销 旅游攻略 非物质文化遗产 查字典 社区团购 精雕图 戏曲下载 抖音代运营 易学网 互联网资讯 成语 成语故事 诗词 工商注册 注册公司 抖音带货 云南旅游网 网络游戏 代理记账 短视频运营 在线题库 国学网 知识产权 抖音运营 雕龙客 雕塑 奇石 散文 自学教程 常用文书 河北生活网 好书推荐 游戏攻略 心理测试 石家庄人才网 考研真题 汉语知识 心理咨询 手游安卓版下载 兴趣爱好 网络知识 十大品牌排行榜 商标交易 单机游戏下载 短视频代运营 宝宝起名 范文网 电商设计 免费发布信息 服装服饰 律师咨询 搜救犬 Chat GPT中文版 经典范文 优质范文 工作总结 二手车估价 实用范文 古诗词 衡水人才网 石家庄点痣 养花 名酒回收 石家庄代理记账 女士发型 搜搜作文 石家庄人才网 钢琴入门指法教程 词典 围棋 chatGPT 读后感 玄机派 企业服务 法律咨询 chatGPT国内版 chatGPT官网 励志名言 河北代理记账公司 文玩 语料库 游戏推荐 男士发型 高考作文 PS修图 儿童文学 买车咨询 工作计划 礼品厂 舟舟培训 IT教程 手机游戏推荐排行榜 暖通,电地暖, 女性健康 苗木供应 ps素材库 短视频培训 优秀个人博客 包装网 创业赚钱 养生 民间借贷律师 绿色软件 安卓手机游戏 手机软件下载 手机游戏下载 单机游戏大全 免费软件下载 石家庄论坛 网赚 手游下载 游戏盒子 职业培训 资格考试 成语大全 英语培训 艺术培训 少儿培训 苗木网 雕塑网 好玩的手机游戏推荐 汉语词典 中国机械网 美文欣赏 红楼梦 道德经 标准件 电地暖 网站转让 鲜花 书包网 英语培训机构 电商运营